Cafeneaua Trandafirul-bleu

Imi doresc ca acest forum sa poarte amprenta celui care alege sa-si impartaseasca gandurile, sentimentele in scris sau imagini(poze), despre el, ea, viata, dragoste, prietenie
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Calendarul zilei

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Calendarul zilei    Tue Jun 07, 2016 9:55 am

First topic message reminder :

Buna dimineata! photo u9ouz8117hj.gif
Iti multumesc,Doamne pentru ziua  pe care mi-ai dat-o si care incet se scurge... si te rog sa fii cu mine in aceasta noua zi...
Dumnezeu este dragoste!
Calendarul zilei:
Sf Sfintit Mc.Teodot din Ancira;
Sf Mc.Zenaida;
Sf Cuv,. Sebastiana.


Last edited by ana16 on Thu Sep 13, 2018 7:15 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com

AuthorMessage
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Wed Aug 02, 2017 7:56 am

In calendar,atazi :
Aducerea moastelor Sf .Intai Mucenic si Arhid. Stefan;
Binecredinciosul Imparat Iustinian cel Mare.
Celor care-si sarbatoresc ziua numelo=ui ori ziua de nastere...LA MULTI ANI,SANATOSI !
Pentru cei dragi plecati la cele vesnice..odihna in pace si liniste si iertare de pacate

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Fri Aug 04, 2017 7:58 am

În vremea aceea erau în Efes şapte tineri în rânduiala ostăşească. Ei erau fii de cetăţeni cinstiţi şi mari, numele lor fiind: Maximilian, Iamvlih, Martinian, Ioan, Dionisie, Exacustodian şi Antonin.
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Fri Aug 04, 2017 8:22 am

SCHIMBAREA LA FAŢĂ, sărbătorită de creştinii ortodocşi la 6 august, semnifica momentul in care Hristos a luat pe ucenicii Sai si a urcat pe munte si acolo fata Lui a aparut stralucind. Vesmintele Lui au devenit albe ca zapada, iar ucenicii au putut vedea Lumina dumnezeiasca. In traditie, s-au transmis mai multe obiceiuri şi tradiţii legate de aceasta zi.


SCHIMBAREA LA FAŢĂ a Domnului este una dintre marile sărbători ale creştinismului. În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește nici iarbă.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Sarbatoarea a prilejuit de-a lungul timpului aparitia a numeroase superstitii, traditii, obiceiuri asociate in spatiul popular romanesc mai ales cu transformarile naturii si oamenilor aduse de sosirea toamnei. Odata cu 6 august, atunci cand se celebreaza acest eveniment religios, frunzele incep a se vesteji si ingalbeni, apele a se raci, pasarile calatoare pornesc a-si croi drum spre tarile calde iar gandacii si taratoarele isi cauta adapost in pamant, pregatindu-se pentru iarna. Schimbarea la fata a Domnului poarta si numele popular de "Obrejenie" ori "Pobrejenie", cuvant avand semnificatia de "probozire", adica ocarare sau certare a oamenilor neascultatori pe parcursul anului pe cale de a sosi.

Schimbarea la Faţă a Mântuitorului reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor ca sa se roage. Aici, apostolii au fost învăluiţi într-un nor de lumină, în timp ce Iisus se ruga.

Schimbarea la faţă, 6 august constituie, de asemenea, un moment important în calendarul viticol: în această zi nu se lucrează și la biserică se duc poame din noua recolta, se binecuvântează și se împart.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Ce nu ai voie să faci pe 6 august, de SCHIMBAREA LA FAŢĂ
SCHIMBAREA LA FAŢĂ.  În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai crește părul, așa cum nu mai crește nici iarbă.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ.  În această zi se interzice scăldatul. De la Probajenii înainte, nu-i slobod să te mai scalzi în rău. O coborât cerbul de la munte, s-o pisat în apa și-o răcit apa. Atâta-i tăt." (Memoria Ethnologica) Explicația este cu totul altă: apele fiind de acum tot mai reci, crește riscul îmbolnăvirilor. Praznicul Schimbarii la fata a Domnului readuce aminte de revelatia stralucirii divine a lui Hristos de pe Muntele Tabor din Galileea (Matei 17:1-6; Marcu 9:1-8; Luca 9:28-36).Dupa ce le-a adus la cunostiinta ucenicilor sai ca urmeaza sa fie ucis in Ierusalim (Matei 16:21), Hristos, impreuna cu Sfantul Petru, Sfantul Iacob si Sfantul Ioan, a urcat pe inaltul munte. Aici, asa cum consemneaza Matei, "S-a schimbat la fata, inaintea lor, si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina."

SCHIMBAREA LA FAŢĂ.  În această zi trebuie să se ţină cont de tradiţii şi obiceiuri pentru spor şi sănătate:
- nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fi certat deoarece aşa vei fi tot anul;

- fetele nu trebuie să se pieptene deoarece podoaba capilară va stopa din creştere;

- nu se spală în această zi deoarece o să fiţi năpădiţi de ploşniţe şi păduchi;

- femeile însărcinate, dacă vor posti în această zi, vor avea parte de o naştere uşoară şi de copii sănătoşi;

- este bine de evitat călătoriile deoarece se spune că vă veţi rătăci;

- pentru spor şi sănătate, în această zi se duc la biserică ofrande, în special struguri, care se sfinţesc şi se împart în memoria rudelor decedate.

Despre oamenii care nu-și văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineața zilei, se spune că vor muri până la sfârșitul anului.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.

Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar, imediat, au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorba cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. În popor, această sărbătoare este privită şi ca începutul toamnei.

Schimbarea la Fata a Domnului este praznuita pe 6 august. Aceasta sarbatoare aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o. Evanghelistul Matei spune "Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina" (Matei 17, 2), in vreme ce evanghelistul Marcu spune ca vesmintele Lui s-au facut albe ca zapada (Marcu 9,3). Faptul ca Evanghelistul Matei spune despre chipul lui Hristos ca era "ca soarele", iar Luca, vorbind despre vesmintele Sale, mentioneaza ca "erau ca zapada", ne descopera ca firea omeneasca nu a fost absorbita de cea dumnezeiasca in Hristos, caci "zapada" nu a fost topita de "soarele" din El. Amintim ca firea umana si dumnezeiasca din Hristos sunt unite in chip neamestecat, neschimbat, neimpartit si nedespartit in Hristos.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ.  Schimbarea la Fata a Domnului - scurt istoric
Sarbatoarea Shimbarii la Fata a Domnului dateaza de la inceputul sec. al IV-lea, cand Sfanta Imparateasa Elena zideste o biserica pe Muntele Tabor. Aceasta sarbatoare incepe sa fie mentionata in documente din prima jumatate a secolului al V lea. In Apus, sarbatoarea Schimbarii la Fata s-a generalizat mai tarziu, prin hotararea luata de papa Calist III ca multumire pentru biruinta crestinilor asupra turcilor la Belgrad, in anul 1456.

Exista obiceiul ca in aceasta zi sa se faca pomenire generala a celor trecuti la cele vesnice (Biserica Rusa). In unele zone, de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului se aduc la biserica struguri, care se impart credinciosilor.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Icoana Schimbarii la Fata a Domnului
In centrul reprezentarii este Hristos, invesmantat in alb. Este inconjurat de un fond inchis la culoare, asa-numita mandorla, prezenta si in icoana Invierii. La picioarele Sale, sunt cazuti cu fetele la pamant ucenicii Petru, Iacob si Ioan, iar de-o parte si de alta sunt prezenti Moise si Ilie.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Interesant este ca in aceasta icoana a Schimbarii la Fata, lumina care iradiaza din Hristos si-L inconjoara nu este luminoasa, ci intunecata. Intunericul din centru face trimitere la fiinta lui Dumnezeu, care ramane necunoscuta omului. Lumina in care S-a descoperit Hristos nu a fost fiinta lui Dumnezeu, ci o energie care izvoraste din aceasta fiinta. Ortodoxia face o diferenta clara intre har si natura divina. Daca harul, ca energie necreata poate fi impartasit omului, natura divina ramane incomunicabila si incognoscibila.

Datorita acestei distinctii intre fiinta si energiile necreate, se poate afirma posibilitatea unei uniri directe intre om si Dumnezeu. Desi unit cu Dumnezeu, omul ramane om, el nu este asimilat sau anihilat, ci intre el si Dumnezeu exista neincetat o relatie personala de tipul "eu - Tu", de la persoana la persoana. Asa este Dumnezeu nostru, dupa cum afirma Kallistos Ware, necunoscut in fiinta Sa si totusi cunoscut prin lucrarile Sale, dincolo si deasupra a tot ceea ce gandim , si totusi mai apropiat de noi decat insasi inima noastra.


SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Sfantul Maxim Marturisitorul vede in prezenta lui Moise si a lui Ilie pe Tabor, o exprimare a faptului ca la indumnezeire se poate ajunge atat pe calea casatoriei, simbolizata de Moise care a fost casatorit, cat si pe calea necasatoriei, aratata prin Ilie.

Sfintii Parinti spun ca Moise si Ilie au fost prezenti la Schimbarea la Fata de pe Tabor, pentru a li se indeplini dorinta de a vedea fata lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca in viata lor pamanteasca nu au reusit sa vada fata lui Dumnezeu, Moise a vazut doar spatele lui Dumnezeu pe Muntele Sinai, iar Ilie s-a retras intr-o pestera atunci cand Dumnezeu a trecut in adiere de vant. Ei nu reusisera sa vada fata lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu nu Se intrupase.

Prezenta lui Moise si Ilie alaturi de Hristos are si menirea de a ne descoperi ca Hristos este o persoana distincta si nu o reintrupare a lui Moise sau a lui Ilie cum credeau multi din vremea aceea.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Schimbarea la Fata a Domnului a avut loc cu putin timp inainte de rastignirea Sa. Hristos nu Se mai arata intr-un mod chenotic ucenicilor, Se arata fara nici un val, ca sa-i intareasca pe ucenici atunci cand Il vor vedea rastignit.

Sfintii Parinti au randuit ca aceasta sarbatoare sa aiba loc in august, ultima luna din anul bisericesc, ca sa cunoastem ca intru aceasta slava va veni sa judece intregul neam omenesc.

Icoana Schimbarii la Fata - prima icoana pe care trebuie sa o faca un iconar
SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Potrivit Traditiei, prima icoana pe care trebuie sa o realizeze un iconograf este icoana Schimbarii la Fata. Zugravul cere prin aceasta realizare ca Hristos sa straluceasca in inima lui, lumina Slavei Sale negraite, descoperita Apostolilor pe Tabor. Avand datoria de a vesti prin imagine tainele lui Hristos, el trebuie sa se asemene Apostolilor care au trait minunea Schimbarii la Fata. Intr-un manuscris din Muntele Athos, i se cerea zugravului sa se roage cu lacrimi ca Dumnezeu sa-i patrunda in suflet si sa mearga la preot ca acesta sa se roage pentru el si sa-i citeasca troparul Schimbarii la Fata.


Schimbarea la Fata - dezlegare la peste
SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Desi ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului, Biserica a randuit ca pe 6 august, de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului, sa se faca dezlegare la peste pentru bucuria praznicului.
sursa:Realitateanet.ro
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sat Aug 05, 2017 8:16 am

+Schimbarea la fata a Domnului
Dezlegare la pesteSchimbarea la Fata a Domnului

Schimbarea la Fata a Domnului

Schimbarea la Fata a Domnului este praznuita pe 6 august. Aceasta sarbatoare aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o. Evanghelistul Matei spune "Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina" (Matei 17, 2), in vreme ce evanghelistul Marcu spune ca vesmintele Lui s-au facut albe ca zapada (Marcu 9,3). Faptul ca Evanghelistul Matei spune despre chipul lui Hristos ca era "ca soarele", iar Luca, vorbind despre vesmintele Sale, mentioneaza ca "erau ca zapada", ne descopera ca firea omeneasca nu a fost absorbita de cea dumnezeiasca in Hristos, caci "zapada" nu a fost topita de "soarele" din El. Amintim ca firea umana si dumnezeiasca din Hristos sunt unite in chip neamestecat, neschimbat, neimpartit si nedespartit in Hristos.

Schimbarea la Fata a Domnului - scurt istoric

Sarbatoarea Shimbarii la Fata a Domnului dateaza de la inceputul sec. al IV-lea, cand Sfanta Imparateasa Elena zideste o biserica pe Muntele Tabor. Aceasta sarbatoare incepe sa fie mentionata in documente din prima jumatate a secolului al V lea. In Apus, sarbatoarea Schimbarii la Fata s-a generalizat mai tarziu, prin hotararea luata de papa Calist III ca multumire pentru biruinta crestinilor asupra turcilor la Belgrad, in anul 1456.

Exista obiceiul ca in aceasta zi sa se faca pomenire generala a celor trecuti la cele vesnice (Biserica Rusa). In unele zone, de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului se aduc la biserica struguri, care se impart credinciosilor.


In centrul reprezentarii este Hristos, invesmantat in alb. Este inconjurat de un fond inchis la culoare, asa-numita mandorla, prezenta si in icoana Invierii. La picioarele Sale, sunt cazuti cu fetele la pamant ucenicii Petru, Iacob si Ioan, iar de-o parte si de alta sunt prezenti Moise si Ilie.

Interesant este ca in aceasta icoana a Schimbarii la Fata, lumina care iradiaza din Hristos si-L inconjoara nu este luminoasa, ci intunecata. Intunericul din centru face trimitere la fiinta lui Dumnezeu, care ramane necunoscuta omului. Lumina in care S-a descoperit Hristos nu a fost fiinta lui Dumnezeu, ci o energie care izvoraste din aceasta fiinta. Ortodoxia face o diferenta clara intre har si natura divina. Daca harul, ca energie necreata poate fi impartasit omului, natura divina ramane incomunicabila si incognoscibila.

Datorita acestei distinctii intre fiinta si energiile necreate, se poate afirma posibilitatea unei uniri directe intre om si Dumnezeu. Desi unit cu Dumnezeu, omul ramane om, el nu este asimilat sau anihilat, ci intre el si Dumnezeu exista neincetat o relatie personala de tipul "eu - Tu", de la persoana la persoana. Asa este Dumnezeu nostru, dupa cum afirma Kallistos Ware, necunoscut in fiinta Sa si totusi cunoscut prin lucrarile Sale, dincolo si deasupra a tot ceea ce gandim , si totusi mai apropiat de noi decat insasi inima noastra.

Sfantul Maxim Marturisitorul vede in prezenta lui Moise si a lui Ilie pe Tabor, o exprimare a faptului ca la indumnezeire se poate ajunge atat pe calea casatoriei, simbolizata de Moise care a fost casatorit, cat si pe calea necasatoriei, aratata prin Ilie.

Sfintii Parinti spun ca Moise si Ilie au fost prezenti la Schimbarea la Fata de pe Tabor, pentru a li se indeplini dorinta de a vedea fata lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca in viata lor pamanteasca nu au reusit sa vada fata lui Dumnezeu, Moise a vazut doar spatele lui Dumnezeu pe Muntele Sinai, iar Ilie s-a retras intr-o pestera atunci cand Dumnezeu a trecut in adiere de vant. Ei nu reusisera sa vada fata lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu nu Se intrupase.

Prezenta lui Moise si Ilie alaturi de Hristos are si menirea de a ne descoperi ca Hristos este o persoana distincta si nu o reintrupare a lui Moise sau a lui Ilie cum credeau multi din vremea aceea.

Schimbarea la Fata a Domnului a avut loc cu putin timp inainte de rastignirea Sa. Hristos nu Se mai arata intr-un mod chenotic ucenicilor, Se arata fara nici un val, ca sa-i intareasca pe ucenici atunci cand Il vor vedea rastignit.

Sfintii Parinti au randuit ca aceasta sarbatoare sa aiba loc in august, ultima luna din anul bisericesc, ca sa cunoastem ca intru aceasta slava va veni sa judece intregul neam omenesc.

Icoana Schimbarii la Fata - prima icoana pe care trebuie sa o faca un iconar

Potrivit Traditiei, prima icoana pe care trebuie sa o realizeze un iconograf este icoana Schimbarii la Fata. Zugravul cere prin aceasta realizare ca Hristos sa straluceasca in inima lui, lumina Slavei Sale negraite, descoperita Apostolilor pe Tabor. Avand datoria de a vesti prin imagine tainele lui Hristos, el trebuie sa se asemene Apostolilor care au trait minunea Schimbarii la Fata. Intr-un manuscris din Muntele Athos, i se cerea zugravului sa se roage cu lacrimi ca Dumnezeu sa-i patrunda in suflet si sa mearga la preot ca acesta sa se roage pentru el si sa-i citeasca troparul Schimbarii la Fata.

Schimbarea la Fata - dezlegare la pesteDesi ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului, Biserica a randuit ca pe 6 august, de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului, sa se faca dezlegare la peste pentru bucuria praznicului.

Adrian Cocosila

www.crestinortodox.ro
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sun Aug 06, 2017 6:54 am

Astazi.in calendar:
+Schimbarea la Fata a Domnului
Dezlegare la peste
Toate ale praznicului;Ap.II ,Petru I,10-19.Ev. Matei 17,1-9.

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Tue Aug 08, 2017 7:20 am

Emilian, mărturisitorul lui Hristos, a trăit pe vremea împărăţiei lui Leon Armeanul, luptătorul împotriva icoanelor, şi fiind el episcop al Cizicului, de multe ori a fost silit să se lepede de închinarea cinstitelor şi sfintelor icoane, dar nu s-a supus, ci petrecea neclintit întru isprăvile Sfinţilor Părinţi.
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Wed Aug 09, 2017 7:33 am

Sfântul Apostol Matia era unul dintre cei 70 de Apostoli ai Domnului Hristos, care s-a numărat apoi cu cei 12 Sfinţi Apostoli, în locul lui Iuda Iscarioteanul (Fapte 1, 26). După Învierea şi Înălţarea la cer a Domnului, ceata celor 12 Apostoli fiind neîmplinită, Sfântul Apostol Petru a luat cuvântul, spunând că se cuvine a se împlini locul lui Iuda care îl trădase pe Mântuitorul. Deci, au pus înainte pe doi: pe Iosif, numit Barsaba, zis şi Iustus, şi pe Matia (Fapte 1, 24-26), şi rugându-se au tras sorţii, iar aceştia au căzut pe Matia. Această alegere s-a întărit curând prin trimiterea asupra lui a Duhului Sfânt în chip de limbi de foc, precum a stat şi peste ceilalţi Sfinţi Apostoli. Despre viaţa Sfântului Apostol Matia nu ştim decât că şi-a închinat-o propovăduirii Evangheliei. După o veche tradiţie a Bisericii, el a predicat cuvântul Domnului în Etiopia, unde, fiind cumplit chinuit de păgâni, a fost ucis cu pietre, dându-şi astfel sufletul în mâinile lui Hristos. Sfintele sale moaşte se păstrează astăzi la Trier în Germania.

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Thu Aug 10, 2017 8:07 am

Buna dimineata!

Astazi:
Sf Mc.Laurentiu arhidiaconul;
Sf Sfintit Mc.Xist,Episcopul Romei;
Sf.Mc.Ipolit

Prăznuirea lor de către Biserica Ortodoxă se face la data de 10 august – Icoană sec. XX, Mănăstirea Panahrantou, Megara (Grecia) – Colecția Sinaxar la Sfinții zilei (icoanele litografiate se găsesc la Catedrala Mitropolitană din Iași)

„O, ticăloşilor şi vrednicilor de plâns, pentru ce vă închinaţi idolilor celor muţi şi surzi, care nici lor, nici altora, nu pot să le ajute? Ascultaţi-mă pe mine, fiilor, şi vă pocăiţi, izbăvindu-vă sufletele voastre de veşnicele munci!”

foto: doxologia.ro
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Fri Aug 11, 2017 8:12 am

Buna dimineata,vineri!
Bun venit oameni buni si frumosi la suflet!

RUGA,,Topeste muntii mei de-ngrijorari
Si fa din ei campii scaldate-n soare.
O, Doamne-n locul tristei mele stari
Revarsa-alintul mangaierii Tale!

Si multumesc ca ai o cale pentru mine
Chiar daca, uneori, e cu suspine…!,,


CALENDARUL ZILEI :
+ ) Sf.Ier.Nifon,Patriarhul Constantinopolului;
Sf.Mare Mc.Evplu arhidiaconul.Sfantul Nifon, Patriarhul Constantinopolului a fost sarb dupa tata si grec (din Peloponez) dupa mama. Tatal sau se numea Manuel si a fost supraveghetorul copiilor de casa de la curtea voievodului Gheorghe Brancovici (+ 1456). Viata lui a fost in primejdie in aceasta casa din cauza uneltirilor unui alt slujitor. Sotia voievodului, doamna Irina, pentru a-l scapa de pericol, l-a trimis la fratele ei Toma in peninsula Peloponez.
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Fri Aug 11, 2017 8:18 am

Dumnezeu este Domnul şi S-a arătat nouă; bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului
O zi binecuvantata va doresc!


imi place aceasta imagine de asta am adus-o aici dar vin cu o corectie...PSALMUL 46,1 este:
Al fiiilor lui CORE:
"Toate popoarele bateti din pam=lme,strigati lui DUMNEZEU cu glas de bucurie "
Noul testament cu PSALMI
Bucuresti 2002
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sat Aug 12, 2017 9:33 am

-a legat de picioarele unor cai sălbatici, dar nici aşa nu au fost biruiţi de cei ce-i munceau, pentru că au fost păziţi fără vătămare şi, fiind târâţi, mergeau ca într-o căruţă şi cântau puterea cea nebiruită a Domnului şi unul cu altul se întăreau prin cuvinte.

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sun Aug 13, 2017 4:38 pm


Sfântul Maxim Mărturisitorul, care a trăit între anii 580 şi 662, a fost un monah şi un mistic renumit, autor de opere teologice, o parte din ele cuprinse şi în Filocalie. Acesta nu a cedat presiunilor împăratului de a accepta monotelismul şi monoenergismul, învăţături care spuneau că în Hristos a fost o singură voinţă şi o singură lucrare. Sfântul Maxim a mărturisit adevărata credinţă, învăţând că în Hristos sunt două voinţe şi două lucrări conforme celor două firi, umană şi dumnezeiască. Ca urmare, spre sfârşitul vieţii a fost exilat în Tracia şi i s-au tăiat mâna dreaptă şi limba pentru a nu mai mărturisi Ortodoxia. După ce a fost condamnat monotelismul la Sinodul al VI-lea Ecumenic de la Constantinopol din 680-681, a fost posibilă şi aducerea moaştelor Sfântului Maxim Mărturisitorul la Constantinopol. (Diac. George Aniculoaie)
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Thu Aug 17, 2017 8:04 am

Sfantul Miron preotul a trait in Ahaia, in timpul imparatului Deciu (249-251). O multime de pagani a intrat in biserica in care slujea Sfantul Miron, in ziua praznuirii Nasterii Domnului, cu scopul de a-i prinde pe crestini si a-i supune la chinuri.Pentru ca a refuzat sa aduca jertfa idolilor, Sfantul Miron a fost aruncat in foc si i-a fost luata pielea de pe trup. A fost dus in cetatea Cizicului si acolo i s-a taiat capul.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintilor Mucenici Straton, Filip, Evtihian si Ciprian;
- Sfintilor Mucenici Tirs, Levchie, Coronat, cu sotiile lor.


Maine, facem pomenirea:
- Sfintilor Mucenici Flor, Lavru, Polien si Leon;
- Sfantului Ioan de Rila - ocrotitorul Bulgariei
Sursa: CrestinOrtodox.ro
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sun Aug 20, 2017 7:16 am

Duminica a XI-a dupa Rusalii - Pilda datornicului nemilostiv

Zis-a Domnul: ascultati pilda aceasta: asemenea este imparatia cerurilor cu un imparat care a hotarat sa faca socoteala cu slujitorii sai. Si, incepand sa faca socoteala, au adus la el pe un datornic cu zece mii de talanti.


Dar, neavand el cu ce sa plateasca, domnul sau a poruncit sa-l vanda pe el si pe femeia lui, pe copii si toate cate avea, ca sa plateasca datoria. Atunci, acel slujitor, indraznind, a ingenunchiat si se inchina lui, zicand: Doamne, mai ingaduieste-ma si-ti voi plati tie tot. Iar domnul slujitorului aceluia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul si i-a iertat si datoria. Dar, cand a iesit de acolo, slujitorul acela a gasit pe unul din tovarasii sai, care ii era dator cu o suta de dinari, si, punand mana pe el, il strangea de gat si-i zicea: plateste-mi ce-mi esti dator.

Atunci tovarasul acela, cazand in genunchi la picioarele lui, il ruga, zicand: mai ingaduieste-ma si-ti voi plati tot. El insa n-a vrut, ci, ducandu-l, l-a bagat in temnita pana cand va plati datoria. Atunci, tovarasii lui, vazand cele ce s-au petrecut, s-au intristat foarte mult si, venind, au spus domnului lor toate cele intamplate. Atunci, chemandu-l, domnul sau i-a zis: sluga vicleana, toata datoria aceea ti-am iertat-o, pentru ca m-ai rugat; oare nu se cadea sa ai mila de tovarasul tau, precum si eu am avut mila de tine? Si, maniindu-se, domnul sau l-a dat pe mana chinuitorilor, pana ce va plati toata datoria. Tot asa va face si Tatal Meu Cel ceresc cu voi daca fiecare din voi nu va ierta fratelui sau, din inima, greselile lui. (Matei 18, 23-35)
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Tue Aug 22, 2017 9:50 am

Buna ziua om frumos si bun!
Astazi,o zi de marti mai neobisnuita,fara senin si soare,cu vant si ceva racoare la cele 19 grade!
In calendar..
Sf Mc.Agatonic,Teoprepie si Severian

Mucenicul lui Hristos Agatonic a trăit în zilele împăratului Maximian (284-305) şi era dintr-o familie bună şi cunoscută, cea a Hypasienilor. Un orecare comis, anume Evtolmie, a fost trimis în Nicomidia de împărat, ca să omoare pe creştini. Şi, mergând cu o corabie, a sosit la limanul Carpin, şi acolo aflând pe Sfântul Zotic cu ucenicii lui, care mărturiseau pe Hristos, i-a osândit la moarte prin cruce. După aceea, întorcându-se la Nicomidia, şi aflând că acela care era principe a crezut printr-un oarecare Agatonic, care întorcea pe păgâni de la închinarea la idoli, şi-i aducea la Hristos, a trimis şi i-a prins pe amândoi. Pe Sfântul Agatonic l-a bătut rău, iar pe principe l-a adus în Tracia unde se afla împăratul, ca să dea seama la dânsul. Ajungând la satul Patamo, a omorât pe Sfântul Zinon, pe Teoprepie şi pe Achindin, cu cumplite chinuri, căci nu puteau să mai umble din pricina rănilor. După aceea, apropiindu-se la Calcedon, a omorât cu sabia şi pe Sfântul Severian care propovăduia cu îndrăzneală pe Hristos. Iar la Bizanţ, stând înaintea lui Agatonic cu cei ce erau împreună cu dânsul legaţi şi cu prinţul, şi scoţându-l afară din cetate, l-a chinuit rău. Sosind la Silivria (Selimbria) la locul cel zis Amuş, unde era Maximian, li s-au tăiat capetele lui Agatonic şi prinţului şi celorlalţi creştini, câţi adusese comitul din Nicomidia. Şi aşa au luat cununa mucenicieiȚ
sursa ziarulprahova.ro

Ziua sa va fie reusita ,cu triumf si toate cele bune in casele voastre ,dragilor care treceti pe aici !!
Zi binecuvantata sa avem in sanatate si credinta,liniste si bucurie sufleteasca!
Doamne ajuta-ne !


Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Wed Aug 23, 2017 9:31 am

Astazi, zi de miercuri,23 august-Gustar;
mai avem doar 9 zile pana la sfarsitul verii calendaristice…
Si iata ca vine..doamna,Toamna!
In calendar,asatzi:
Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului;
Sf Mc.LUP;
Sf Sfintit Mc. Irineu episcopul .
Sfântul Mucenic Lup a fost servitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonicul Greciei. După martiriul Sfântului Dimitrie, Lup a înmuiat marginea vestmântului său în sângele muceniciului şi i-a luat inelul, pe care l-a păstrat cu pioşenie. Cu vestmântul şi cu inelul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Sfântul Lup a săvârşit multe minuni, aducând vindecare şi alinare pentru multe boli şi neputinţe omeneşti.
La un moment dat, însă, Sfântul Mucenic Lup a fost prins şi torturat din porunca împăratului roman păgân Maximian, prigonitorul creştinilor. Şi pentru că nu primise botezul, s-a rugat Lui Dumnezeu să-l învrednicească să fie botezat înainte de a-şi da duhul. După această rugăciune, a început să plouă peste Sfântul Mucenic Lup. Şi astfel, în chip minunat, Lup a primit botezul. Iar după multe alte chinuri, a fost ucis cu sabia, proslăvindu-L pe Dumnezeu.
“Mucenicul Tău Doamne, Lup, întru nevoinţa sa cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule!” (Troparul Sfântului Mucenic Lup)
Tot astăzi, facem pomenirea Sfântului Mucenic Irineu, episcopul de Lugdunum (Lyon), care şi-a dat viaţa pentru Hristos.
sursa:obiectivbr/roBack to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Thu Aug 24, 2017 6:42 am

Astazi in calendar:
Sf Sfintit Mc.Eutihie si Cosma Etolul.

Diac. George Aniculoaie, 24 August 2015:

„Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie, originar din Sevastia Palestinei, a trăit în secolul I. Renunțând la tot, a devenit ucenicul Sfântului Apostol Ioan și apoi și ucenicul Sfântului Apostol Pavel. Însă Sfântul Eutihie a străbătut multe ţări propovăduind pe Hristos nu numai cu cei doi apostoli, ci şi singur, pentru că a fost hirotonit episcop de aceştia. Îl avea împreună călător cu sine pe îngerul lui Dumnezeu, care îl întărea şi-i spunea dinainte cele ce aveau să i se întâmple. Pretutindeni pe unde a fost a suferit bătăi, dar pătimea cu bărbăţie. Odată, fiind chinuit de foame în temniţă, o mână nevăzută i-a adus pâine şi l-a întărit, încât socotea chinurile ca pe un nimic. Când a fost aruncat în mijlocul fiarelor sălbatice, una dintre fiare, grăind omeneşte despre Hristos, i-a îngrozit pe toţi cei care priveau. Sfântul Sfinţit Mucenic Eutihie a primit cununa muceniciei prin tăierea capului.
sursa:ziarullumina.ro
Va doresc o zi de joi cu pace si armonie in suflete!
Sa va binecuvinteze Bunul Dumneeu si sa va calauzeasca pasii.
Celor dragi plecati sus la ceruri…odihna vesnica si iertare de pacate!
Dumnezeu sa-i ierte !

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Thu Aug 24, 2017 6:44 am

Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Fri Aug 25, 2017 11:41 am

Astazi in calendar:
Aducerea moastelor SF Ap.Bartolomeu;
Sf Ap.Tit
Toţi se minunau şi preamăreau puterea lui Dumnezeu, cum racla aceea de plumb cu moaştele sfântului nu s-au afundat în apă, ci mai uşoară decât luntrea a venit la dânşii o cale atât de lungă, înotând pe mare, nu cu mâna omenească, ci ocîrmuindu-se de dumnezeiasca putere."
www.doxologia.ro
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sun Aug 27, 2017 7:30 am

Bun venit,tuturor!
Astazi,duminica,27 august…in calendar:
Sf Cuv.Pimen cel Mare;
Sf.Mc.Fanurie;
Sf.Ier.Osie,Episcopul Cordobei.
Ev matei 19,16-26 -Tanarul bogat.

Pr. Asist. Dr. Alexandru Atanase Barna, 27 August 2017
Duminica a 12-a după Rusalii (Tânărul bogat) Matei 19, 16-26
În vremea aceea a venit un tânăr la Iisus, îngenunchind înaintea Lui și zicându-I: Bunule Învățător, ce bine să fac ca să am viața veșnică? Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun, decât numai Unul Dumnezeu. Iar dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile. El I-a zis: Care? Să nu ucizi, să nu faci desfrânare, să nu furi, să nu mărturisești strâmb; cinstește pe tatăl tău și pe mama ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Zis-a Lui tânărul: Toate acestea le-am păzit din copilăria mea. Ce-mi mai lipsește?
Atunci Iisus i-a spus: Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te, vinde averile tale, dă-le săracilor și vei avea comoară în cer; după aceea, vino și urmează-Mi.
Însă, auzind cuvântul acesta, tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuții. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în Împărăția cerurilor.
Și iarăși zic vouă că mai lesne este să treacă o cămilă prin urechile acului, decât să intre un bogat în Împărăția lui Dumnezeu. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte mult, zicând: Atunci, cine poate să se mântuiască? Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputință, la Dumnezeu însă toate sunt cu putință.
Dacă ar fi să urmăm reflexelor pătimașe și devoratoare ce caracterizează timpurile pe care le trăim, ar trebui să vorbim despre tânărul cel bogat din Evanghelia acestei duminici, a 12-a după Rusalii (Matei 19, 16-26), în termeni ce țin de succes și dezvoltare personală eficace. În fond, avem în fața noastră un tânăr de succes, un tânăr, am putea spune, atipic. Și aceasta nu numai pentru faptul că este bogat la o vârstă fragedă, ceea ce presupune fie o origine nobilă, fie o îndemânare ieșită din comun de a reuși în viață – ca să folosim doar câțiva termeni egoiști ai lumii secularizate – prin intermediul averii. Dar marele merit al acestui tânăr bogat din Evanghelia de astăzi, mai important decât reușitele sale financiare, este faptul că este conștient de lipsurile pe care le are. Avem în fața noastră un tânăr pentru care verbul a avea nu mai este o problemă, dar care simte în propria viață că prin avere și prin bifarea deplin satisfăcătoare a plăcerii de a avea nu poate atinge de fapt întregul, deplinătatea, per­fecțiunea. Să ai atât de mult la o astfel de vârstă și să îți dai seama că încă îți mai lipsește ceva deosebit de important, ceva ce nu ține de averea materială, este, totuși, pentru acest tânăr ce ar fi putut să se mulțumească cu preamultul reușitelor sale, o performanță în sine. Mai mult decât atât, să conștientizezi că îți lipsește dimensiunea spirituală a vieții și să cauți să păzești toate poruncile încă din copilărie, toate conduc spre a face din acest tânăr un veritabil reprezentant al tinerilor „model” din timpurile de ieri și de azi.
Câți dintre tinerii de azi, pe care, în loc să îi iubim cu durere, îi numim „de bani gata”, vin să îi pună întrebări lui Dumnezeu despre cum să își perfecționeze viața, cum să dea un sens profund și adevărat vieții lor, sau, mai mult, cum să câștige viața veșnică? Sfântul Ioan Gură de Aur, interpretând acest fragment evanghelic și explicând întrebarea inițială și răspunsul final al acestui tânăr – respectiv tris­tețea neputinței despărțirii de avere –, ne arată că întregul demers al tânărului bogat care caută răspuns la întrebarea esen­țială a vieții lui a fost, de fapt, unul sincer. În așa-zisa ispitire pe care tânărul o adresează Mântuitorului prin apelative de genul „Bunule Învățător” vedem mai degrabă neconcordanța timidă a unui tânăr care nu știe cum să își construiască viața din punct de vedere spiritual sau care nu are conștiința deplină a celeilalte dimensiuni, pe care nu o cu­noaște – deși ar dori să o domine –, respectiv viața veșnică.
Hristos Se ascunde în poruncile Sale
Diagnosticul spiritual al acestui tânăr pornește de la nepu­tința sa de a cunoaște faptul că Învățătorul este Bun, nu în calitate de pedagog uman, ca un mare expert al ideilor despre viață și religie, ci în calitate de Dumnezeu adevărat. „Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu” (v. 17). Când înțelegi că împlinești anumite porunci nu ca pe niște criterii exterioare de organizare a vieții, ci ca singura cale posibilă de cunoaștere a lui Dumnezeu, ajungi să Îl descoperi pe Dumnezeu în tot ceea ce împli­nești bine. În reușite omenești, în biruințe duhov­nicești, în împlinirea poruncilor. Dar ce se întâmplă atunci când omul împli­nește poruncile în viața sa, dar viața duhovnicească rămâne pentru el fără sens sau împlinire, pentru că, de fapt, nu reușește să Îl descopere pe Dumnezeu în poruncile pe care le urmează? Este și cazul acestui tânăr bogat, precum și cazul tuturor celor care încă nu au găsit în ceea ce fac bine pacea duhovnicească.
Știm că „«nimenea dintre cei robiţi de materia lumii nu poate să imite pe Domnul». Dar cei ce pot zice: «Iată noi am lăsat toate şi am urmat Ţie», aceştia primesc puterea să-L imite pe El şi să împlinească toate poruncile Lui”. Între împlinirea poruncilor și cunoașterea lui Dumnezeu ca Voitor al acestor porunci și cel Care dă puterea de a le împlini pe toate (inclusiv pe acelea despre care simțim că nu le avem, nu le cunoaștem, care ne cauzează o durere sau lipsă interioară) există o legătură. Hristos Se ascunde în poruncile Sale. Atunci când împlinești o poruncă, Îl cunoști pe Hristos ca Dumnezeu și Îi urmezi voința, Îl imiți. Dacă urmezi poruncile și nu ajungi la cu­noașterea lui Dumnezeu înseamnă că sufletul îți este încă legat de o altă imitare, de un alt legământ, de un alt decalog, de o altă voință. În mod cert, eșecul împlinirii totale a poruncilor ține de atașamentul față de materie, față de altceva decât Dumnezeu, cel Care nu este nici materie, nici avuție pământească, nici plăcere trupească, nici mândrie. Viața tânărului bogat din Evanghelie devine acum mai clară. Imposibilitatea lui de a-L cu­noaște pe Mântuitorul ca Dumnezeu și autor al poruncilor vechi este cauzată de atașa­mentul său față de bogăție, față de materie, față de bunăstare și viață fără de griji. De aici și deznodământul provocator al dialogului evanghelic: „Tânărul a plecat întristat, căci avea multe avuţii” (v. 22).
„Vino și urmează-Mi”
Îndemnul de a vinde tot și de a da săracilor este revoluționar. Ne-am fi așteptat la un procent mai acceptabil, eventual la 10%, pe care să îl dăm celor în nevoie, cel mult jumătate – dacă suntem mai darnici decât ceilalți –, ajungând ca fiecare să facă milostenie în funcție de modul în care își organizează resursele pentru a trăi el însuși mulțumitor. Dar aceasta nu este o viață adevărată, în nici un caz nu este viața veșnică. Nu este ceea ce Dumnezeu ne cere pentru a „intra în viață” (v. 17). A intra în viață (adică în viața adevărată, care este viața veșnică) înseamnă a deține adevărata avere, pe Dumnezeu Însuși. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că bogăția este sărăcie în comparație cu Împărăția cerurilor, și chiar dacă un bogat ar ajunge proprietarul întregii lumi, ei bine, el nu face, de fapt, nici trei parale dacă pierde Împărăția cerurilor. Avem de ales între materie și Creatorul materiei, între un sistem pe care oamenii l-au dezvoltat ca să mențină bunăstarea trecătoare pe pământ, pe de o parte, și Creatorul omului însuși, Dumnezeu, pe de altă parte. Bogăția nu este rea pentru că bunurile posedate ar fi rele, ci pentru că acestea ajung să îl posede pe om în locul lui Dumnezeu. Și mai grav, ajung, prin aceasta, să îl împiedice pe om să Îl cunoască pe Dumnezeu.
Cuvântul Evangheliei de astăzi ne provoacă să înțelegem că răspunsurile pe care trebuie să I le dăm lui Dumnezeu sunt răspunsuri totale. Nu jumătăți de măsură, nici acomodări sau comple­zențe diplomatice. Trebuie să îi dai toată averea ta, toată dragostea ta, toată voința ta. Să Îl urmezi întru totul. Așa putem înțelege că adevărata cale morală este să Îl pui pe Dumnezeu în locul banilor pe care îi ascunzi în seif. Pe El să Îl păzești de furi, pe El să Îl înmulțești în cămara Ta, de El să te atașezi și la El să meditezi cu multă grijă. Din perspectivă evanghelică, pare firească condamnarea atașamentului de avere, ce duce la anularea atașa­mentului față de Dumnezeu. Dar este posibilă o astfel de viziune radicală? Răspunsul tot în Evanghelia de astăzi îl găsim: „La oameni, aceasta este cu neputință, la Dumnezeu însă, toate sunt cu putință” (v. 26). Așadar, tot în Dumnezeu ne încredem și tot Lui ne rugăm ca să putem face acest pas radical în viața noastră. Pentru început, primul lucru pe care trebuie să îl facem în relație cu bogăția materială ce ne împiedică să intrăm prin „urechile acului” în Împărăția lui Dumnezeu este să nu mai iubim ceea ce avem și să încercăm să transferăm toată energia pe care o consumăm (sau care ne consumă) pentru avere, dând-o lui Dumnezeu. Să nu mai iubim lucruri intermediare ce întrețin egoismul de a poseda cât mai mult, ci, în schimb, să Îl iubim, măcar cu aceeași intensitate, pe Dumnezeu. De aici începe adevărata urmare a lui Hristos, ce maturizează și cizelează orice tinerețe aparent performantă, totuși încă neduhovnicească.
sursa:www.ziarullumina.ro

Sa aveti o duminica binecuvantata de Bunul Dumnezeu si plina cu bucurii si veselie..este ultima din vara aceasta!

La multi ani celor care va sarbatoriti diverse evenimente fericite in familii ,in viata!
Celor dragi plecati de langa noi …Odihna vesnica si iertare de pacate…pios omagiu,aducere aminte si sa le aprindem o lumanre mereu… !
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Mon Aug 28, 2017 7:06 am

Bate vant de toamna,bate aproape de usa si ferestre... :? Razz Very Happy
Dimineata senina,cu 20 de grade in termometru,liniste si pasarele ce-si dreg corzile vocale...
S-a dus pana si parfumul florilor din gradina si nu din cauza apropierii toamnei...ci pentru ca in ea au fost si sunt doar flori ale verii tarzii... ;D ,deci a mea,a noastra...nimic de toamna,a da,uitasem ,doar cateva crizanteme dar tarzii si alea... :? Razz ....
Asa ca nu mai am nimic a spune,doar ca peste 4 zile astept,toamna... calendaristic evident;se spunea ca luna septembrie va fi ca o adevarata luna de vara...dar eu ma tem si nu prea am incredere!? Razz
Ca si vremea asta e capricioasa rau si cine stie ce i se mai nazare si ei ,si odata se burzuluieste la noi cu vant,ploi si racorire... :? Razz
Pana atunci,fruunzaresc si astazi filele calendarului...
Citesc:
Sf.Cuv.Moise etipopianul;
Dreptul Iezechia.
Tuturor care treceti pe aici...armonie si bucurie in sufete si Domnul sa va ocroteasca
Fiti iubiti si IUBIRE!
Iertati si rugati-va !
Doamne ajuta-ne si-ti multumim pentru toate !
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Tue Aug 29, 2017 8:24 am
29 august: Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul, zi de post aspru

de Carla Dinu HotNews

Credinciosii ortodocsi, catolici si greco-catolici sarbatoresc miercuri Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul, profetul care a descoperit cel dintai lumii ca Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu si care l-a botezat pe acesta in raul Iordan. Cultul sau s-a dezvoltat iar Biserica, atat in Rasarit, cat si in Apus, i-a consacrat cateva sarbatori importante: Soborul Sf. Ioan Botezatorul (7 ianuarie), Nasterea lui Ioan Botezatorul (24 iunie) si Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul (29 august), scrie Agerpres.

Considerat Inaintemergatorul Domnului, el este ultimul mare profet al Vechiului Testament, dar si cel care a facut trecerea spre perioada Noului Testament. Iisus si-a inceput activitatea publica numai dupa moartea lui Ioan Botezatorul. Scripturile ni-l infatiseaza drept un mare ascet, imbracat in haina de par de camila, cu cingatoare de piele, mancand lacuste si miere salbatica.

El anunta venirea lui Iisus, spunand: ‘Vine in urma mea Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic, plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintelor. Eu v-am botezat pe voi cu apa, El insa va va boteza cu Duh Sfant’.

Ioan Botezatorul s-a nascut in satul Ein-Kerem langa Ierusalim si este fiul Elisabetei (verisoara Mariei, mama lui Iisus) si al rabinului rural Zaharia. A venit pe lume cu aproximativ sase luni inaintea lui Iisus.

Nu au copilarit impreuna, dar (dupa parerea unor autori) s-ar fi cunoscut in tinerete, petrecand probabil o anumita perioada impreuna la Qumran, unde ar fi primit o educatie eseniana comuna. Predicator ascet, a activat numai in preajma raului Iordan. Predicile sale poarta amprenta radicalismului esenian, anuntand iminenta Apocalipsei si a Judecatii de Apoi, indemnand la pocainta, botez si ispasirea pacatelor.


Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Wed Aug 30, 2017 8:13 am

Buna dimineata,om bun si frumos,cald la suflet!
E dimineata zilei de 30 august,a penultimei zi din vara aceasta!
AStazi,in calendar sarbatorim:
+Sf ierarhi varlaam,Mitropolitul Moldoveri si
Ioan de la Rasca si secu,Episcopul Romanului;
Sf ierarhi Alexandru,Ioan si Pavel cel Nou ,patrirahii Constantinopolului.

La multi ani celor care poarta numele acestor sinti…La multi ani nepotului meu,Alexandru,acum in prag de toamna…Zile senine,cu sanatate,pregatiri intense pentru inceputul unui nou an scolar ,multa ravna si succese la fel de lauabile ca si pana acum in clasele gimnaziale!
Sa ni te ocroteasca Bunul Dumnezeu si sa-ti calauzeasca pasii pe drum dreot …
Doamne ajuta-ne!

Celor dragi plecati de la nga noi,aprind o lumanare si aduc un pios omagiu de recunostinta si viata vesnica in pace,liniste simulte iertari de pacate!

O zi de miercuri cu binecuvantari tuturor care trec si citesc in aceste clipe…sa va ajute si sa va ocroteasca maicuta Sfanta si Domnul nostru IISUS HRISTOS !
Pace voua!
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Re: Calendarul zilei    Sat Sep 02, 2017 8:56 am

Buna dimineata,soare,azi,septembrie, dragilor si toamna draga!
Astazi, in calendar:
Sf Mc.Mamant;
Sf.Ier.Ioan postitorul

Sa aveti o zi minunata,un weekend reusit mai ales ca este primul din aceast minunat anotimp,bogat si parfumat... :?
Doamne ajuta-ne !


Iti multumim,Doamne si Maicuta Sfanta pentru toate cate ne dai si aduci in viata noastra !
Celor dragi plecati de langa noi,un moment de aducere aminte,sa aprindem o lumanare si sa ne rugam pentru iertarea pacatelor acestora !
Zi de sambata cu binecuvantari ceresti!
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
ana16
♚Admin♚
♚Admin♚
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 3131
Puncte Puncte : 3464
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 74
Localizare Localizare : Galati

PostSubject: Rugaciuni   Mon Sep 04, 2017 7:24 am

RUGACIUNEA DE LUNI
Doamne Iisuse Hristoase, cu adanca umilinta recunosc si marturisesc, ca in toata ziua pacatuiesc impotriva iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astazi, ca este luni si inceputul saptamanii, ma rog cu umilinta indurarii Tale celei mari: iarta-mi pacatele cele de voie si cele fara de voie, si-mi ajuta sa pun inceput bun si sa port mai multa grija de sufletul meu, pentru care ai rabdat atatea dureri la Sfanta Ta Rastignire! O, Doamne, astazi iti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugandu-Te sa fie voia Ta cu mine, dupa buna placerea Ta. Pedepseste-ma, Doamne, dupa indurarea Ta, in aceasta lume, iar nu in cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei raposati, pentru rugaciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne invredniceste de marirea Ta in rai. La aceasta pun mijlocitori pe sfintii Tai ingeri, catre care zic: O, cerestilor servitori si pazitori ai oamenilor, voua ma inchin si va multumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati in toate zilele noua, nevrednicilor si pacatosilor. Scutiti-ma de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, ca sa nu mai pacatuiesc de acum inaintea Dumnezeului meu! Invredniciti-ma sa vad la moartea mea, stand in jurul meu, si sa duceti sufletul meu in cer, ca sa se inchine maririi Fetei lui Dumnezeu, iar voua sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati facut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neincetat in veci. Amin.
Back to top Go down
View user profile http://www.anitanna.wordpress.com
Sponsored content
PostSubject: Re: Calendarul zilei    

Back to top Go down
 
Calendarul zilei
Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Cafeneaua Trandafirul-bleu :: Discutii :: Topicul zilei-
Jump to: